Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

“Hoppas EQT vill vara offensiva ägare”

Publicerad: 28 november 2018, 06:40

Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

Foto: Stefan Tell

“EQT är ett välrenommerat företag och de har gjort en bedömning av Stendörren som resulterat i att de vill lägga ett bud på bolaget. De har indikerat att de vill driva bolaget vidare,” säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren i samtal med Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Fredrik BrodinStendörren FastigheterEQT

– EQT är ett välrenommerat företag och de har gjort en bedömning av Stendörren som resulterat i att de vill lägga ett bud på bolaget. De har indikerat att de vill driva bolaget vidare och de har gjort analysen att vi verkar inom en stark nisch där vi över tid har levererat bra resultat, annars skulle de aldrig ha sett oss.

Det säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren Fastigheter, i samtal med Fastighetsnytt med anledning av det bud som EQT Real Estate via sitt dotterbolag Chicago Holding lagt på Stendörren. Budet om 100,25 kronor per aktie värderar Stendörren till lite drygt 2,8 miljarder kronor.

Stendörren har vuxit snabbt de senaste åren och gjorde tidigare i år sitt största förvärv någonsin när man köpte fastigheter för 921 miljoner kronor av Profi Fastigheter och i senaste avsnittet av IR-podden med Fredrik Brodin konstaterar han att om bolaget skulle vilja göra en ny affär av liknande magnitud så skulle det tarva en nyemission av aktier. Ser han att Stendörren skulle fortsätta växa med EQT som ägare?

– Vi har inte pratat om tillväxt men EQT är en finansiellt mycket stark aktör och jag hoppas att de vill vara offensiva som ägare av bolaget. För mig som företagsledare är det givetvis viktigt att kunna utveckla bolaget vidare och jag hoppas givetvis att EQT vill fortsätta på inslagen linje, säger Fredrik Brodin.

Vilka planer EQT har för Stendörren återstår att se och det står redan klart att EQT kommer att bli majoritetsägare i bolaget. Vidare står klart att EQT är en spelare av den typen som brukar vara aktiva och man köper knappast Stendörren för att lägga bolaget i malpåsen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.