Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Hon tar över efter Anneli Hulthén

Publicerad: 19 januari 2016, 07:11

Ann-Sofie Hermansson vid måndagens extrastämma.

Foto: Socialdemokraterna Göteborg.

Vid en extrakongress på måndagskvällen valdes Ann-Sofie Hermansson till ny gruppledare för kommunstyrelsen i Göteborg. Hon efterträder därmed Anneli Hulthén.


Ämnen i artikeln:

Ann-Sofie HermanssonGöteborg

Vid en extrakongress på måndagskvällen valdes Ann-Sofie Hermansson till ny gruppledare för kommunstyrelsen i Göteborg. Hon efterträder därmed Anneli Hulthén, som i september meddelade att hon skulle lämna posten.

Sedan dess har valkommittén arbetat med att ta fram förslag på vem som ska ta över, vilket resulterade i fem kandidater. Bland dem seglade Hermansson snabbt upp som favorit. Redan efter ett första möte, den 21 december, konstaterades att Hermansson fått flest nomineringar.

– För mig personligen känns det också roligt att få samarbeta med henne framöver, vi delar ett stort engagemang för att Socialdemokraterna ska växa och engagera fler som folkrörelse och framtidsparti, kommenterar Carin Jämtin, partisekreterare i Socialdemokraterna.

Enligt Göteborgs-Posten var det bara en enda ledamot som tog till orda inför valet.

– Jag förutsätter att vi alla står bakom Ann-Sofie. Det gäller alla. Vi har inte råd med tveksamhet någonstans, sa Peter Börjesson, ordförande i Norra älvstrandens S-förening när han yrkade bifall på valkommitténs förslag.

Redaktionen

Källa: Socialdemokraterna Göteborg, GP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.