Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Högre intäkter men minskat resultat för Jernhusen

Publicerad: 24 Oktober 2011, 22:00

Högre intäkter men minskat resultat för Jernhusen I sin delårsrapport för perioden januari–september redovisar Jernhusen ett resultat efter skatt på 64 (253) miljoner kronor. Nedgången i de långa marknadsräntorna har påverkat resultatet i negativ riktning…


Källa: Pressmeddelande Jernhusen

Högre intäkter men minskat resultat för Jernhusen

I sin delårsrapport för perioden januari–september redovisar Jernhusen ett resultat efter skatt på 64 (253) miljoner kronor. Nedgången i de långa marknadsräntorna har påverkat resultatet i negativ riktning.

Transportmarknaden på järnväg och därmed Jernhusen fortsätter att utvecklas positivt. Rörelseresultat uppgick till 364 MSEK, en förbättring med sju procent främst beroende på Kungsbrohuset som färdigställdes i maj 2010 och Raus Depå som togs i drift i november 2010.

• Fastighetsintäkterna uppgick till 804 (745) miljoner kronor, en ökning med sju procent främst beroende på intäkter från fastigheter som färdigställts under 2010.

• Rörelseresultatet uppgick till 364 (341) miljoner kronor, en ökning med sju procent.

• Värdeförändringar uppgick till –167 (30) miljoner kronor, varav värdeförändringar på finansiella instrument uppgick till –191 (–56) miljoner kronor, till följd av den nedgång som skett i de långa marknadsräntorna under tredje kvartalet.

• Periodens resultat efter skatt uppgick till 64 (253) miljoner kronor.

• Investeringar i fastigheter uppgick till 767 (1 034) miljoner kronor, varav de enskilt största genomfördes på centralstationerna i Stockholm, Uppsala och Malmö samt i Kungsbrohuset.

• Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 10 289 miljoner kronor, en ökning med 788 miljoner kronor sedan årsskiftet, vilket förklaras av investeringar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.