Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Higab: Feskekôrka ska fortsätta vara fiskmarknad

Publicerad: 25 oktober 2019, 09:07

Klassiska Feskekôrka i Göteborg.

Foto: Higab

Det kommunala fastighetsbolaget Higab i Göteborg står inför en totalrenovering av klassiska Feskekôrka. Det innebär inte en total omgörning av verksamheten.


Ämnen i artikeln:

Higab FastigheterFastighetsmarknaden i Västsverige

Det kommunala fastighetsbolaget Higab i Göteborg står inför en totalrenovering av klassiska Feskekôrka. Det innebär inte en total omgörning av verksamheten.

Higabs styrelse har fattat beslut om att låta fiskmarknaden vara en central del av Feskekôrka även efter renoveringen. Det innebär att befintliga verksamheter ska erbjudas möjlighet att flytta tillbaka till Feskekôrka.

Styrelsen skriver i ett pressmeddelande att man vill skapa förutsättningar för ett större utbud av restauranger och uteserveringar samt fisk- och skaldjursförsäljning.

– De handlare som vill kommer att få vara kvar. Vi förstår att handlarna verkligen brinner för Feskekôrka och hoppas att de vill vara med även i framtiden. Nu ser vi fram emot att göra Feskekôrka till en modern handels- och mötesplats, säger styrelseordförande Anders Sundberg, i en presskommentar.

FAKTA/Bakgrund

• Feskekôrka stänger för upprustning efter sommaren 2020.
• Beräknad återöppning 2022-2023.
• En evakueringsprocess pågår i dialog med hyresgästerna.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.