Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

HGF etablerar ny avdelning

Publicerad: 8 januari 2019, 09:20

Martin Hofverberg, chefsekonom på Hyresgästförningen.

Hyresgästföreningen startar upp en ny analys-och utredargrupp med inriktning mot nationalekonomi, statsvetenskap och statsstödsfrågor in EU.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen startar upp en ny analys-och utredargrupp med inriktning mot nationalekonomi, statsvetenskap och statsstödsfrågor in EU. Gruppen har syfte att påverka samhällsdebatt och beslutsfattare inom det bostadspolitiska området samt att styra samtalet åt en mer hyresgästvänlig riktning. Martin Hofverberg, chefsekonom på Hyresgästföreningen, kommer leda gruppen.

–Den bostadspolitiska debattens fokus måste flyttas från perspektivet hos de som äger, till de som bor. Om vi ska lyckas måste vi bli den mest tongivande aktören på den bostadspolitiska arenan och då måste vi stå på en gedigen kunskapsgrund, säger Martin Hofverberg.

Rent konkret ska utredargruppen att producera data, rapporter, debattartiklar och övrig underlag till annat bostadspolitiskt material. Frågor som gruppen kommer studera och utveckla förslag kring är bland annat trendbevakning, finansiering och allmännyttans roll.

Vidare kommer även en bostadsmarknadsanalytiker och en junior analytiker att rekryteras till gruppen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.