Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Hermelin: “Jag trappar om…”

Publicerad: 23 mars 2017, 07:35

Gustaf Hermelin är ordförande i Catena.

Foto: Catena.

Gustaf Hermelin lämnar vd-posten på Catena och går över till en roll som exekutiv styrelseordförande. I samtal med Fastighetsnytt säger han att tidpunkten är rätt.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterGustaf Hermelin

Gustaf Hermelin lämnar posten som vd för Catena och i samtal med Fastighetsnytt säger Gustaf Hermelin att det känns mycket roligt att kunna göra den aviserade förändringen nu. På frågan om han ska trappa ner eller trappa upp svarar han.

– Det vet jag knappt själv, jag ska i alla fall trappa om…

Han säger att det är ett bra tillfälle att göra förändringen nu, bolaget har en mycket spännande resa framför sig och man har kommit ifatt efter förvärvet av Tribona.

– Det känns som att skutan seglar bra nu och det är ju just när det går bra som man ska göra om, eller hur.

Att Gustaf Hermelin lämnar den operativa rollen är en sanning med modifikation säger han då han går över till en roll som exekutiv (eller arbetande) styrelseordförande och därmed kommer att vara inblandad i bolagets operativa ledning.

– Jag ska stötta Benny (Thögersen, tillträdande vd, reds.anm.) medan han kommer in i fastighetsbiten. Benny kommer ifrån logistiksektorn och är mycket duktig på de saker vi vill jobba med men jag kommer att finnas där som bollplank och stöd inom fastighetsverksamheten. Det innebär att jag är inblandad i transaktioner, IR och affärsutveckling.

Gustaf Hermelin säger att Benny Thögersen har acklimatiserat sig bra med Catena på en kort tid och att man därför kan göra vd-bytet tidigare än tänkt.

– Benny trivs bra med gänget och har otroligt mycket att bidra med, säger han.

Av Catenas pressmeddelande framgår att Gustaf Hermelin har den exekutiva rollen fram till stämman 2018 men han säger att det mycket väl kan bli en fortsättning därpå.

– Stämman kan bara ta beslut för ett år i taget och vi får se hur ägarna bedömer att jag har skött mig vid stämman 2018, säger han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News