Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Häver avtalet med Oscar Properties

Publicerad: 29 november 2019, 07:34

Oscar Engelbert Bild: Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet med Oscar Properties avseende projektet Gasklockan.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesStockholms stad

Stockholms stad häver avtalet med Oscar Properties avseende projektet Gasklockan.

Oscar Properties har inte betalat de 600 miljoner kronor som Stockholms stad krävt för marken vid projektet Gasklockan i Hjorthagen i Stockholm. Staden häver därför avtalet med Oscar Properties meddelas på fredagen.

Oscar Properties har varit i dröjsmål med betalning av köpeskillingen (på 591 779 428 SEK) sedan 31 oktober 2019. Stockholms stad häver därför överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark inom Hjorthagen 1:2 mfl med omedelbar verkan. Försäljning av fd. Gasklocka 4 och tomträttsupplåtelse av fd. Gasklocka 3 kommer inte att ske till Oscar Properties”, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Kräver markarbeten

Oscar Properties replikerar i ett pressmeddelande att staden inte slutfört de miljöåtgärder på marken som bolaget krävt för att affären ska gå igenom.

“Stockholms stad är införstådd med att det återstår miljöåtgärder på fastigheten som medför att affären inte kan slutföras. Oscar Properties har med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden men konstaterar att bolaget nu istället får ägna tid åt de rättsliga åtgärder som behöver vidtas gentemot staden på grund av den skada som Oscar Properties drabbas av i och med detta”, skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Vidare uppger Stockholms stad att de fortsatt avser att genomföra exploateringen, men i samverkan med annan byggaktör som kommer att utses senare.

Staffan Lorentz, ansvarig för Norra Djurgårdsstaden på Stockholms stad, säger till DI.se att “vi häver avtalet eftersom byggbolaget inte erlagt köpeskilling som skulle vara oss tillhanda den 31 oktober”.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.