Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Hallonbergen och Ör växer

Publicerad: 29 Augusti 2019, 08:04

Idéskiss för Umami Hallonbergen. Illustration: Wallenstam

Stadsdelarna i Sundbyberg ska utvecklas med över 4 000 nya bostäder fram till 2030. Nu vässar kommunen och fastighetsbolagen platsmarknadsföringen av området.


Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Stadsdelarna i Sundbyberg ska utvecklas med över 4 000 nya bostäder fram till 2030. Nu vässar kommunen och fastighetsbolagen platsmarknadsföringen av området.

Planeringen av utvecklingsarbetet i Hallonbergen och Ör, som får nya bostäder, arbetsplatser, restauranger, förskolor och butiker, har pågått under en längre tid.

– Vi bygger ett balanserat utbud av hyres- och bostadsrätter, rustar upp parker och grönområden och skapar fler mötesplatser. Allt för att få en trygg och levande stadsutveckling i området, säger Filippa Blomberg, delprojektledare på Sundbybergs Stad, i ett pressmeddelande.

Gemensam platsmarknadsföring
För att projektet ska få en större genomslagskraft har kommunen, fastighetsägare och byggaktörer gått ihop om en gemensam budget för platsmarknadsföringen av stadsdelarna, bland annat genom att lansera Hallonbergen-or.se för alla som vill följa omvandlingen och ta del lokala nyheter.

– Nästan alla delar av området kommer att beröras av utvecklingen, men stor vikt läggs vid att ta hänsyn till boende. Att stadsdelarna växer är positivt för hela regionen. Tänk att det kanske kommer bo dubbelt så många här om tio år, det är häftigt, säger Filippa Blomberg.

Balder, Förvaltaren, Folkhem, HSB Bostad, Riksbyggen, Skanska, Storebrand, Sundbybergs stad, Vasakronan, Veidekke Bostad, Wallenstam och Wåhlin Fastigheter är involverade i projektet.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.