Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Grönt ljus för Rikshems Luleboaffär

Publicerad: 24 november 2015, 09:57

Luleås kommunfullmäktige beslutade på tisdagen att affären med Rikshem, angående 1 600 av Lulebos lägenheter, kan slutföras. Beslutet fattades efter att man bestämt att lyfta bort ett av villkoren i affären.


Ämnen i artikeln:

LuleåLuleåRikshemFastighetsmarknaden i norra Sverige

Luleås kommunfullmäktige beslutade på tisdagen att affären med Rikshem, angående 1 600 av Lulebos lägenheter, kan slutföras. Beslutet fattades efter att man bestämt att lyfta bort ett av villkoren i affären, nämligen att affären inte fick verkställas förrän Lulebos nya ägardirektiv trätt i kraft. Det rapporterar P4 Norrbotten. 

I våras togs beslutet om de nya ägardirektiven som gav det kommunala bostadsbolaget fria händer att sälja ut 3 000 lägenheter. Vänsterpartiet överklagade beslutet till förvaltningsrätten, med motiveringen att en sådan stor affär bör beslutas av kommunfullmäktige. Rätten avslog överklagan, som gått vidare till kammarrätten.

I och med kommunfullmäktiges beslut behöver Rikshem dock inte vänta på att processen blir avgjord.

Men i och med dagens beslut av kommunfullmäktige behöver man inte vänta på att den rättsliga processen ska vara avgjord, utan avtalen med Rikshem kan ändå verkställas.

Flera av fullmäktigepolitikerna tyckte att beslutet idag var ren formalia eftersom själva grundbeslutet hade stor politisk majoritet redan i höstas.

Nu ska kommunen tillsammans med bostadsbolagen fastställa när och hur Rikshems övertagande av lägenheterna ska ske.

Redaktionen

Källa: P4 Norrbotten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.