Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Gränskontrollerna upphör i november

Publicerad: 6 september 2017, 11:46

Foto: News Øresund.

EU förlänger inte undantaget för fri rörlighet – och därmed kommer gränskontrollerna i Sverige och Danmark att upphöra helt den 11 november.


Ämnen i artikeln:

Öresund

EU förlänger inte undantaget för fri rörlighet – och därmed kommer gränskontrollerna i Sverige och Danmark att upphöra helt den 11 november. Det bekräftades på en presskonferens under onsdagen. Det uppger flera svenska medier.

– Det kommer inte att bli någon förlängning. Gränskontrollerna går mot sitt slut om två månader. Förhållandena för att godkänna dem finns inte längre, sade EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos på presskonferensen.

Den 11 maj beslöt EU-länderna att undantaget för EU:s fria rörlighet skulle förlängas med sex månader men man varnade samtidigt för att det förmodligen var för sista gången. Nu anses det inte längre finnas skäl att förlänga gränskontrollerna och därmed måste Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike upphöra med gränskontroller den 11 november.

News Øresund

Ämnen i artikeln:

Öresund

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.