Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Glashallen på Centralstationen i Malmö invigd

Publicerad: 31 Oktober 2010, 23:00

Glashallen på Centralstationen i Malmö invigd I samband med bygget av Citytunneln har Jernhusen byggt en ny stationsdel med direkt anslutning till tunneln. För att stationen ska fungera effektivt för resenärerna har Glashallen byggts som ett glasat tvärskepp i den befintliga stationsanläggningen…


Källa: Pressmeddelande Jernhusen

Glashallen på Centralstationen i Malmö invigd

I samband med bygget av Citytunneln har Jernhusen byggt en ny stationsdel med direkt anslutning till tunneln. För att stationen ska fungera effektivt för resenärerna har Glashallen byggts som ett glasat tvärskepp i den befintliga stationsanläggningen.

I den nya Glashallen finns Café Ritazza, Pocketshop, Forex, Pressbyrån, Burger King samt SJs Resebutik. Den 1 december öppnar också Skånetrafikens kundcenter.

Redan i denna vecka påbörjas nästa steg i stations utveckling. Centralhallen ska byggas om för att skapa en ny mötesplats. Jernhusen planerar också att under 2011 påbörja ombyggnaden av den del av stationen som ligger mot Centralplan där stadsbussarna har sin angöring.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.