Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Frias för domen om Slussenexperter

Publicerad: 24 mars 2016, 13:15

Stockholms stad bröt inga lagar när de anlitade fyra konsulter för att granska bygget av Nya Slussen. Det slår Kammarrätten fast, som därmed ändrar Förvaltningsrättens dom från förra året.


Ämnen i artikeln:

Nya SlussenSlussenStockholm

Stockholms stad bröt inga lagar när de anlitade fyra konsulter för att granska bygget av Nya Slussen. Det slår Kammarrätten fast, som därmed ändrar Förvaltningsrättens dom från förra året. Det skriver SVT Nyheter Stockholm.

Majoriteten i Stockholms stad beslutade förra året att tillsätta en expertgrupp som fick i uppdrag att granska Slussenprojektet – en grupp som tillsattes genom direktupphandling.

Förvaltningsrätten menade att staden bröt mot lagen om offentlig upphandling, eftersom ingen annonsering användes.

Anledningarna till att de olika instanserna resonerar på olika sätt är enligt SVT att summan för de fyra konsulterna kan ses som fyra separata poster eller en hopslagen.

Kammarrätten anser att de ska delas upp vilken innebär att den totala summan inte överstiger taket för när man måste genomföra en offentlig upphandling.

Redaktionen

Källa: SVT Nyheter

Ämnen i artikeln:

Nya SlussenSlussenStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.