Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Framtidsanpassat garage invigt

Publicerad: 26 september 2011, 22:00

Framtidsanpassat garage invigt
Under tisdagen invigde finansborgarrådet Sten Nordin (M) Högalidsgaraget, ett garage med miljöprofil och 200 garageplatser som alla är utrustade med el-laddstolpe för moderna elbilar…


Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Framtidsanpassat garage invigt

Under tisdagen invigde finansborgarrådet Sten Nordin (M) Högalidsgaraget, ett garage med miljöprofil och 200 garageplatser som alla är utrustade med el-laddstolpe för moderna elbilar.

Det var i december 2008 som bygget av nytt garage och ny nätstation under Högalidsparken påbörjades. Garaget är nu invigt, och öppnar för parkering från 1 oktober 2011. Bilinfart blir från Hornbruksgatan och fotgängare kan nå garaget från Hornsbruksgatan och Högalidsgatan.

Högalidsgaraget är ett miljögarage och har endast miljövänlig LED-belysning och är fullt utrustat med laddstationer för elbilar på alla p-platser Det ingår i ”Vision Hornstull 2013”, ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Bulten i Hornstull. Där byggs ett bilfritt och stadsmässigt torg längs med Långholmsgatan och en bit in på Hornsbruksgatan.

– Det är dyrare att bygga garage under jord, men ska vi ha visionen 2030 om en levande stad så måste vi våga tro på miljövänliga bilar och en stad där alla människor, oavsett färdsätt, kan färdas smidigt och enkelt, säger Sten Nordin.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.