Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Framtiden bildar eget byggbolag

Publicerad: 2 december 2015, 08:56

Framtidenkoncernen bildar ett eget bolag som ska hantera koncernens nyproduktion av bostäder. Vd blir Martin Blixt som närmast kommer från rollen som chef för stadsutveckling på Älvstranden Utveckling.


Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltningGöteborgÄlvstranden Utveckling

Framtidenkoncernen bildar ett eget bolag som ska hantera koncernens nyproduktion av bostäder. Vd blir Martin Blixt som närmast kommer från rollen som chef för stadsutveckling på Älvstranden Utveckling – ett bolag inom Göteborgs stad.

– Vi har tuffa uppdrag framför oss som handlar om att uthålligt producera fler bostäder per år men också att hitta sätt att i snabbt takt få fram tillfälliga bostäder. Jag ser fram emot att tillsammans med Martin och övriga kollegor i koncernen få förverkliga de mål som styrelsen och vår ägare ställer på oss, säger Mariette Hilmersson, VD Förvaltnings AB Framtiden.

Koncernens mål är att bygga 1 400 bostäder varje år. Det nya dotterbolaget ska hantera all nyproduktion för koncernens förvaltande bolag. Det nya bolaget kommer tillsammans med

Martin Blixt. Foto: Älvsjöstranden utveckling.

Martin Blixt. Foto: Älvsjöstranden utveckling.

moderbolaget Förvaltnings AB Framtiden att flytta in på Johanneberg Sciene Park på Chalmersområdet i Göteborg.

I koncernen ingår Göteborgs allmännyttiga bostadsbolag Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder.

Martin Blixt tillträder under första kvartalet 2016.

Redaktionen

Källa: AB Framtiden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.