Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Framgång för crowdfunding-projekt

Publicerad: 29 juni 2015, 06:50

Tessin, en crowdfunding-plattform för fastigheter, lanserade 25 juni ett projekt med utveckling av exklusiva bostadsrätter i Stockholm. Finansieringsmålet var tio miljoner kronor. Ett dygn efter lanseringen hade 13 miljoner kronor reserverats via plattformen.


Ämnen i artikeln:

Tessin

Tessin, en crowdfunding-plattform för fastigheter, lanserade 25 juni ett projekt med utveckling av exklusiva bostadsrätter i Stockholm. Finansieringsmålet var tio miljoner kronor. Ett dygn efter lanseringen hade 13 miljoner kronor reserverats via plattformen av 116 investerare, en överteckning på 130 procent.

– Att passera den magiska 10-miljonersgränsen har varit en viktig milstolpe för oss, och att det även sker på mindre än ett dygn visar på kraften hos våra användare samt hur väl crowdfunding-modellen passar för fastigheter, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.

Projektet drivs av bostadsutvecklaren Boform, en fastighetsutvecklare med primärt fokus på bostäder med högre standard än de större byggbolagen.

– Bostadsmarknaden fortsätter att ha en uppåtgående trend i Stockholm och crowden attraheras bevisligen av att kunna vara med på resan i den här typen av bostadsrättsprojekt, säger Erik Nordin, projektansvarig på Tessin.

Tidigare har man genomfört flera projekt i Stockholms innerstad och i förorter. Nu satsar man på utvecklingen av 10-15 radhus i Aspudden, strax utanför tullarna i Stockholm.

– Marknaden för finansiering är inte den lättaste för fastighetsprojekt och avbränningen på pengarna är ofta stor. Här har vi tillsammans med Tessin visat att det inte behöver vara så, säger Gösta Carlberg, medgrundare och delägare i Boform.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tessin

Ämnen i artikeln:

Tessin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.