Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Förvaltningsrätten prövar ytterligare ärenden rörande skatteflykt

Publicerad: 15 november 2010, 23:00

Förvaltningsrätten prövar ytterligare ärenden rörande skatteflykt
Förvaltningsrätten prövar ytterligare ärenden rörande skatteflykt för Fabege. Den totala upptaxeringen, inklusive de nya ärendena, uppgår till 7 098 miljoner kronor och ett sammanlagt skattekrav om 2 038 miljoner kronor, inklusive skattetillägg…


Källa: Pressmeddelande Fabege

Förvaltningsrätten prövar ytterligare ärenden rörande skatteflykt

Förvaltningsrätten prövar ytterligare ärenden rörande skatteflykt för Fabege. Den totala upptaxeringen, inklusive de nya ärendena, uppgår till 7 098 miljoner kronor och ett sammanlagt skattekrav om 2 038 miljoner kronor, inklusive skattetillägg.

Fabege bestrider Skatteverkets yrkande och anser i likhet med tidigare att försäljningarna redovisats och deklarerats enligt gällande regelverk. Denna uppfattning delas av externa jurister och skatterådgivare som har analyserat försäljningarna och Skatteverkets argumentation. Ingen reservering har gjorts i Fabeges balansräkning men beloppet betraktas, liksom i tidigare finansiella rapporter, tills vidare som en eventualförpliktelse.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.