Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fortum och Stockholms Stad i samarbete

Publicerad: 28 Februari 2011, 23:00

Fortum och Stockholms Stad i samarbete om Norra Djurgårdsstaden. Fortum och Stockholms Stad har tecknat ett avtal för att samverka kring en arena för informations- och kunskapsspridning kring de projekt som drivs för att utveckla den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden…


Källa: Pressmeddelande Fortum

Fortum och Stockholms Stad i samarbete om Norra Djurgårdsstaden.

Fortum och Stockholms Stad har tecknat ett avtal för att samverka kring en arena för informations- och kunskapsspridning kring de projekt som drivs för att utveckla den hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

Norra Djurgårdsstaden Innovation blir en plats för möten mellan olika aktörer inom hållbar stadsutveckling, allt ifrån forskning och utveckling till internationella samarbeten. Avtalet gäller till en början tre år.

I Norra Djurgårdsstaden innovation ska alla de konkreta projekt som bidrar till att Norra Djurgårdsstaden blir en hållbar stadsdel i världsklass visas och följas upp. Inom Innovation kommer både studenter, näringsliv och allmänheten få chansen att lära sig mer om vad som händer i Norra Djurgårdsstaden. I förlängningen kommer även möten och seminarier att arrangeras i lokalerna.

Norra Djurgårdsstaden Innovation ska vara en öppen innovationsarena för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och samarbetsprogram i stadsdelen men också i ett nationellt och internationellt sammanhang såsom samarbete med städer/projekt i nätverket inom Clinton Climate Initiative.

-Det här samarbetet är ett glädjande första steg i att utveckla Norra Djurgårdsstaden Innovation till en mötesplats och en arena för innovativ miljö- och energiteknik där både etablerade och nya företag kan visa upp sig och hitta spännande samarbetspartners såväl nationellt som internationellt, säger företagarborgarrådet Ulla Hamilton (M)

Om Norra Djurgårdsstaden

Målen för Norra Djurgårdsstaden är att CO2-utsläppen ska ha minskat från dagens genomsnitt för Stockholm på 4 ton till 1,5 ton per person och år till 2020. Till 2030 ska stadsdelen vara fri från fossila bränslen. Stadsdelen ska planeras och byggas så att den är anpassad för framtida klimatförändringar. Det gör att Norra Djurgårdsstaden är väl lämpad att testa och utveckla nya energilösningar som kräver ett smart elnät för hållbar utveckling i stadsmiljö. Byggstart är planerad till 2011 med första inflyttning 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.