Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fortsatt uppsving på den svenska fastighetsmarknaden

Publicerad: 24 Februari 2011, 23:00

Fortsatt uppsving på den svenska fastighetsmarknaden Enligt Newsec Property Outlook förväntas likviditeten på fastighetsmarknaden vara fortsatt hög och transaktionsvolymen bedöms uppgå till 25 miljarder kronor under det första kvartalet 2011…


Källa: Pressmeddelande Newsec

Fortsatt uppsving på den svenska fastighetsmarknaden

Enligt Newsec Property Outlook förväntas likviditeten på fastighetsmarknaden vara fortsatt hög och transaktionsvolymen bedöms uppgå till 25 miljarder kronor under det första kvartalet 2011.

Fortsatt låga realräntor i kombination med en hårdare konkurrens mellan investerare har satt press uppåt på fastighetspriserna och trots att efterfrågan är störst för högkvalitativa fastigheter finns det även en likvid marknad för högavkastande fastigheter i mindre attraktiva lägen.

-Konkurrensen är nu hård mellan investerarna och ofta krävs morgondagens direktavkastningskrav för att vinna budgivningarna om de bästa objekten, säger Marie Bucht, analyschef på Newsec.

Sveriges ekonomi har haft en stark utveckling under det senaste året och vi står ut från den övriga utvecklade världen med vår starka tillväxtpotential och stabila makroekonomiska fundamenta. Trots att utländska investerare har visat intresse för den svenska fastighetsmarknaden har de hittills varit tveksamma till att slutföra transaktioner. Fortsatt expansiv  penningpolitik i den övriga utvecklade världen skapar dock stora kapitalflöden till länder med god tillväxtpotential, och det är därför troligt att den svenska transaktionsmarknaden kommer att utvecklas starkt och att utländska investerare kommer att öka sin närvaro under 2011-2012.

-Fortsatt låga räntor i USA och i Euroområdet skapar stora kapitalflöden till länder med god tillväxtpotential, där Sverige är ett gott exempel. Det är troligt att den svenska fastighetsmarknaden kommer att fortsätta utvecklas starkt under både 2011 och 2012, säger Marie Bucht.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.