Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

Publicerad: 22 oktober 2018, 12:29

Runt Urban Escape i centrala Stockholm har flera nya hotell slagit upp portarna. Bild: AMF Fastigheter

Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom.


Ämnen i artikeln:

StockholmAnna GisslerStockholm Business Region

Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Annordia tagit fram på uppdrag av Stockholms Business Region.

Den senaste tiden har bland annat Haymarket by Scandic, Hotel At Six, Hobo Hotel, Downtown Camper by Scandic och Bank Hotel färdigställts i huvudstaden. Totalt tillfördes 1 840 nya hotellrum bara under 2017.

Men enligt rapporten gör bland annat ändrade resvanor, en växande medelklass i Asien och billigare flygpriser att behovet fortsatt är stort.

– Vi ser en stor ökning av besökare från Indien, Kina och USA, dels på grund av en växande medelklass i Asien, men även tack vare etableringen av många nya flyglinjer till Stockholm, vilket har underlättat för internationella besökare att komma hit. Under de senaste sex åren vi fått över 40 nya europeiska och 20 nya interkontinentala direktflyglinjer till Stockholm, säger Anna Gissler, tf vd på Stockholm Business Region.

Enligt rapporten kommer efterfrågan fortsätta att utvecklas i god takt och att det finns utrymme för ytterligare cirka 1000 nya rum i staden under de närmsta fem åren. Detta är utöver de 5 100 hotellrum som är planerade att tillföras länet samt de 1 600 rum som är planerade men bedöms som osäkra under den kommande femårsperioden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.