Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Första stängning för Genestas nya fond

Publicerad: 11 juni 2015, 11:52

Genesta gör en första stängning av sin nya fond, Genesta Nordic Real Estate Fund II. Fonden har säkrat 152 miljoner euro i kapital från fyra institutionella investerare.


Ämnen i artikeln:

Genesta Property

Fonden investerar i kontor, handel och logistik, främst i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo och har som mål en nettoavkastning på 13-14 procent.

Den första investeringsrundan innebär säkerställt kapital om totalt 152 miljoner euro från fyra institutionella investerare. Genesta har som målsättning att totalt ta in mellan 350 och 400 miljoner euro i kapital, vilket innebär att fonden blir ungefär dubbelt så stor som sin föregångare.

– Vi är mycket glada att ha säkrat den första investeringsrundan för Genesta Nordic Real Estate Fund II. Vår första fond, Genesta Nordic Baltic Real Estate, har genererat mycket god avkastning till investerarna och är nu till mer än 60 procent avyttrad, säger David C. Neil, vd för Genesta, i ett pressmeddelande.

Capra Global Partners var rådgivare till Genesta.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Genesta

Ämnen i artikeln:

Genesta Property

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.