Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Första emissionen av kommunobligationer klar

Publicerad: 8 november 2010, 23:00

Första emissionen av kommunobligationer klar
Kommuninvest i Sverige AB har idag genomfört sin första emission av obligationer under sitt nyetablerade svenska benchmarkprogram för kontinuerlig utgivning av obligationer. Total emissionsvolym uppgick till 15 miljarder kronor…


Källa: Pressmeddelande Kommuninvest

Första emissionen av kommunobligationer klar

Kommuninvest i Sverige AB har idag genomfört sin första emission av obligationer under sitt nyetablerade svenska benchmarkprogram för kontinuerlig utgivning av obligationer.  Total emissionsvolym uppgick till 15 miljarder kronor.

– Vi senarelade den första emissionen från den 28 oktober till idag eftersom marknaden varit volatil under perioden. Idag har det fungerat som planerat och det känns bra att obligationsprogrammet nu är sjösatt, säger Anders Gånge, finanschef i Kommuninvest.

Total emissionsvolym uppgick till 15 miljarder kronor fördelat på 7.5 miljarder kronor i varje tranch. Kupongen på den 2 åriga obligationen sattes till 1.75procent, och den 5-åriga till 2.75 procent. Efterfrågan på obligationerna var mycket hög och vid orderbokens stängning fanns ordrar för över 22 miljarder kronor.

– Den svenska benchmarkobligationen ger oss en bättre balans i finansieringen, tidigare har vi lånat upp merparten utomlands och eftersom all vår utlåning till de svenska kommunerna sker kronor är det naturligt att också söka finansiering i svenska kronor. Syftet är att uppnå en god likviditet och att på sikt kunna ha cirka hälften av den totala upplåningen i Sverige, säger Anders Gånge

Obligationen köptes av främst svenska investerare men det kom även ordrar från Tyskland, Storbritannien, Finland, Holland, Schweiz, Norge, Danmark och Asien.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.