Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Första AP-fondens vd får gå: “Inget lagbrott”

Publicerad: 2 september 2019, 11:44

Johan Magnusson, avgående vd Första AP-fonden Bild: Vasakronan

“Styrelsen har gjort bedömningen att det inte är ett lagbrott”, säger Första AP-fondens kommunikationschef Sara Christensen till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Första AP-fonden

Första AP-fondens vd Johan Magnusson får lämna sin post med omedelbar verkan efter att ha brutit den statliga pensionsfondens interna regelverk för innehav av och handel med finansiella instrument.

Det meddelar Första AP-fonden på måndagen.

Fonden vill inte gå in närmare på vilka regelöverträdelser som gjorts men Magnusson ska inte ha ägnat sig åt olaglig verksamhet.

– Nej, styrelsen har gjort bedömningen att det inte är ett lagbrott, säger Första AP-fondens kommunikationschef Sara Christensen till Fastighetsnytt.

Styrelsen tog beslutet om att entlediga Magnusson i förra veckan. Christensen vet dock inte när styrelsen fick information om Magnussons förehavanden.

Teresa Isele, som i nuläget är chefsjurist, har utsetts till tillförordnad vd. En process för att rekrytera en ny vd kommer att inledas omgående.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Första AP-fonden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.