Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Förslag på öppnare fjärrvärmenät

Publicerad: 28 April 2011, 22:00

Förslag på öppnare fjärrvärmenät Utredningen om tredjepartstillträde har överlämnat betänkandet "Fjärrvärme i konkurrens" SOU 201144. I betänkandet ges förslag till ett nytt regelverk för fjärrvärmeverksamhet…


Källa: Pressmeddelande Näringsdepartementet

Förslag på öppnare fjärrvärmenät

Utredningen om tredjepartstillträde har överlämnat betänkandet "Fjärrvärme i konkurrens" SOU 201144. I betänkandet ges förslag till ett nytt regelverk för fjärrvärmeverksamhet.

Förslaget innebär i korthet att samtliga fjärrvärmenät öppnas för tillträde för andra aktörer än nätägaren. För att konkurrensen ska bli effektiv samtidigt som kunderna skyddas mot oskälig prissättning föreslår utredningen att krav på åtskillnad mellan de olika verksamheterna distribution, produktion och handel införs, samt prisreglering av distributionen av fjärrvärme. För att undvika onödiga merkostnader för fjärrvärmeföretagen ska ett åtskillnadskrav bli gällande först när en ny aktör avser att utmana det befintliga fjärrvärmeföretaget på den lokala marknaden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.