Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Försäljningstankar i Kils kommun

Publicerad: 13 December 2011, 23:00

Försäljningstankar i Kils kommun Kils kommun i Värmland med knappt 12000 invånare funderar på att eventuellt sälja ett flertal kommunala fastigheter, däribland främst offentliga lokaler som till exempel skolor, äldreboenden och kanske också kommunens brandstation…


Försäljningstankar i Kils kommun

Kils kommun i Värmland med knappt 12000 invånare funderar på att eventuellt sälja ett flertal kommunala fastigheter, däribland främst offentliga lokaler som till exempel skolor, äldreboenden och kanske också kommunens brandstation.

Den politiska majoriteten överväger att efter en försäljning istället hyra de aktuella byggnaderna.

Förslaget får dock kritik från den politiska oppositionen.

– Det riskerar att bli dyrt för kommunen, säger Dan Olsson, gruppledare för Kristdemokraterna i Kils kommun till tidningen Värmlands Folkblad.

– Det känns som en väldigt dålig finansieringsform. Om man hyr av ett företag med avkastningskrav blir det naturligtvis mycket dyrare i längden än att äga själv, betonar Dan Olsson.

Den politiska majoriteten med kommunalrådet Mikael Johansson (s) i spetsen för redan förhandlingar med företaget Offentliga Hus i Norden AB om en eventuell försäljning av kommunala fastigheter. En förutsättning för ett möjligt avtal är dock att Offentliga Hus får tillstånd att köpa mark för att bygga nya bostäder på området Hannäsudden i Kil.

I Offentliga Hus Norden AB:s styrelse ingår flera kända namn med Mats Hulth som ordförande och Ulf Adelsohn som styrelseledamot. Som VD i bolaget fungerar Ulf Adelsohns son Erik Adelsohn.

Kils kommunalråd Mikael Johansson tror att man kanske kan vara redo för ett beslut om en eventuell försäljning av en del kommunala fastigheter till våren eller sommaren 2012.

– Vi har bland annat talat om att Offentliga Hus kanske skulle kunna ta över Sannerudsskolan, vilket skulle betyda att vi inte behöver lägga ned de 150 miljoner som det kommer att kosta att renovera skolan, säger Johansson till Värmlands Folkblad.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.