Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Förlänger granskningen av Rikshem

Publicerad: 2 februari 2016, 07:57

Martin Krüger, KPMG.

Foto: KPMG.

På måndagen överlämnades granskningen av Rikshem avseende bland annat risk för potentiella intressekonflikter i bolaget. Styrelsen beslutade då att förlänga granskningen med fyra dagar.


Ämnen i artikeln:

KPMGRikshem

På måndagen överlämnade Martin Krüger, KPMG, sin granskning av Rikshem avseende resor, representation och risk för potentiella intressekonflikter i bolaget. Styrelsen beslutade då att förlänga granskningen med fyra dagar.

Granskningen initierades strax efter det att bolagets förra vice vd Ilija Batljan fått lämna sin post, då styrelsen tappat sin förtroende för honom i samband med att han initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen.

– Vi har fått en god bild, men känner samtidigt att det finns en del saker där granskaren behöver fördjupa analysen. Vi har därför givit Martin Krüger mer tid för att räta ut de sista frågetecknen, säger Mats Mared, styrelseordförande i Rikshem.

Bedömningen på måndagen är att en slutrapport ska kunna presenteras för styrelsen fredagen den 5 februari 2016. Därefter kommer resultatet av granskningen att kommuniceras externt.

– Vi vill ha fullständig klarhet för att kunna dra relevanta slutsatser, säger Mats Mared. Jag vill därför understryka att det är först då slutversionen av granskningsrapporten föreligger som vi kommer att kommentera innehållet.

Redaktionen

Källa: Rikshem

Ämnen i artikeln:

KPMGRikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.