Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Förgiftade träd ska återplanteras

Publicerad: 11 Oktober 2011, 22:00

Förgiftade träd ska återplanteras Stockholms stad satsar 10 miljoner kronor öronmärkt för trafik- och renhållningsnämndens budget för att vårda och skydda stadens trädbestånd under 2012…


Källa: Pressmeddelande Trafik- och arbetsmarknadsroteln, Stockholms stad

Förgiftade träd ska återplanteras

Stockholms stad satsar 10 miljoner kronor öronmärkt för trafik- och renhållningsnämndens budget för att vårda och skydda stadens trädbestånd under 2012.

Den särskilda satsningen till skydd och vård av träd i Stockholm i budgeten för 2012 kan bland annat komma att användas till

• Återplantering av nya träd där träd olovligen fällts eller förgiftats.

• Gatuträd, växtbäddsrenoveringar som förbättrar förutsättningarna för trädens överlevnad samt främjar deras utveckling. Byten av döda gatuträd.

• Skapa attraktiva stadsmiljöer i ytterstaden.

• Beskärning av siktskymmande träd för ökad trafiksäkerhet och ökad trygghet.

– De uppmärksammade trädmord vi kunnat se under det senaste året i Stockholm i Nockeby, Sickla Udde och på Norrmälarstrand är fullständigt oacceptabla. Det extra anslaget kommer också kunna användas för återplantering av träd som olagligen förgiftats eller huggits, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.