Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fordonsgas

Publicerad: 14 Augusti 2008, 22:00

Bensin byts mot fordonsgas Wihlborgs byter ut sina 22 bensindrivna servicefordon mot bilar med fordonsgas. Från januari 2009 kommer man också att endast köpa el från vind- och vattenkraft. Hanna Claesson, Miljöansvarig, Wihlborgs Fastigheter, säger att man försöker påverka alla led i produktionen…


Källa: Hanna Claesson, fordonsgas.se

Bensin byts mot fordonsgas

Wihlborgs byter ut sina 22 bensindrivna servicefordon mot bilar med fordonsgas. Från januari 2009 kommer man också att endast köpa el från vind- och vattenkraft. Hanna Claesson, Miljöansvarig, Wihlborgs Fastigheter, säger att man försöker påverka alla led i produktionen.

Fastighetsnytt talade med Hanna Claesson

Varför just fordonsgas?

– Det tillåts även etanoldrivna bilar men rent förbrukningsmässigt när det gäller utsläpp av koldioxid så är utsläppen mycket lägre med fordonsgas. Den här processen började för ett antal år sedan med en grupp som skulle titta på det här och då såg vi att det var våra tjänstebilar som var de mest använda. Så 2007 antog vi en tjänstebilspolicy som bara tillät miljöbilar enligt vägverkets definition.

På vilka andra sätt kobbar ni med miljöfrågor?

Från och med 2009 kommer vi bara köpa in el som är bra miljöval, det vill säga från vatten- och vindkraft. Nytt för i år är också att vi redan i anbudsstadiet så har våra entreprenörer och leverantörer fått redogöra för hur de arbetar med miljöfrågor för att vi vill försöka påverka resterande led i produktionen. De vi arbetar med ska ha någon form av miljöpolicy.

Fordonsgas:

Samlingsnamnet på metangas för bilar. Kan utgöras av både naturgas eller biogas. Biogas är förnyelsebart och utvinns genom rötning av organiskt material. Naturgasen har samma gynnsamma egenskaper vid förbränning som biogas men är inte förnyelsebart. Den naturgas som används i Sverige kommer ifrån Danmark.

Mattias Fröjd

© Fastighetsnytt Förlags AB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.