Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Förändringar i Rikshems organisation

Publicerad: 12 maj 2016, 04:54

Erik Hävermark, Karl Johansson och Carl Conradi.

Foto: Sverrir Thór/Rikshem.

Från och med torsdagen förändrar Rikshem delar av sin organisation. De delar upp området Affärsutveckling i två nya enheter, som Erik Hävermark och Karl Johansson blir chefer för.


Ämnen i artikeln:

Rikshem

Omorganisationen sker efter en minst sagt turbulent vår. Det hela började med att vice vd Ilija Batljan fick sparken på grund av bristande förtroende från styrelsen och slutade med att även vd Jan-Erik Höjvall och hela styrelsen fick gå.

Där emellan pågick samtal om ägandet mellan pensionsjättarna AMF och AP4, avhopp på högsta nivå och en granskning av bolaget. Vid bolagets årsstämma den 11 mars utsågs Sven-Göran Svensson, idag förvaltningschef på bolaget, till tillförordnad vd. Samtidigt utsågs tre nya ledamöter, bland annat på ordförandeposten.

Nu förändrar man alltså organisationen. Affärsutveckling delas upp i två nya enheter: projekt- och fastighetsutveckling samt transaktion.

Erik Hävermark, tidigare projektutvecklingschef, blir chef för projekt- och fastighetsutveckling.

Chef för transaktion blir Karl Johansson, tidigare regionchef i Mälardalen. Han ersätts av Björn Blomkvist, bland annat tidigare vd för VärmdöBostäder, som tar över som regionchef.

– Vi har ett tydligt uttalat mål från våra ägare att växa till 50 miljarder. För att göra det på ett hållbart och lönsamt sätt optimerar vi nu organisationen för att ge oss de bästa förutsättningarna att vara fortsatt framgångsrika på marknaden, säger Sven-Göran Svensson, tf vd Rikshem.

Erik Hävermark och Karl Johansson blir också medlemmar i ledningsgruppen. Även Carl Conradi, chefsjurist, kommer att ingå i ledningsgruppen.

Ledningsgruppen består därmed av:

- Sven-Göran Svensson, tf vd och förvaltningschef
- Hans Ragnarsson, CFO
- Rebecca Stålnacke, HR-chef
- Jennie Wolmestad, kommunikationschef
- Carl Conradi, chefsjurist
- Erik Hävermark, chef projekt- och fastighetsutveckling
- Karl Johansson, chef transaktion

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Rikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.