Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

“För tidigt uttala sig om skadornas omfattning”

Publicerad: 16 augusti 2019, 09:35

Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden, är glad att få komma in i de skadade fastigheterna.

Foto: Stångåstaden / Hitta.se, Lantmäteriet

I somras fick ett hundratal hushåll kraftiga skador på fasader, fönster och balkonger efter en explosion i centrala Linköping. Först på fredagen hävde polisen avspärrningarna och bostadsbolaget kan nu börja besiktningen av fastigheterna.


Ämnen i artikeln:

LinköpingStångåstaden

I somras fick ett hundratal hushåll kraftiga skador på fasader, fönster och balkonger efter en explosion i centrala Linköping. I dag hävde polisen avspärrningarna och nu kan besiktningen av fastigheterna påbörjas.

Efter explosionen i Linköping den 7 juni tvingades hundratals hushåll på Ådalagatan att flytta ut.  I dag hävde polisen avspärrningarna på Ådalagatan 1 och 2, vilket innebär att det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden kan starta sin besiktning av fastigheterna.

– Det är för tidigt att uttala sig om skadornas omfattning. Fastigheten betraktas nu som en byggarbetsplats och under den perioden ges inget tillträde till fastigheten, säger bolagets vd Fredrik Törnqvist i ett pressmeddelande.

Under sommaren har berörda hushåll tömts och hyresgäster hänvisats till alternativa boenden. Det är fortfarande oklart när de kan flytta hem igen.

– Vår preliminära bedömning är att undersökningarna kommer att ta en till två månader. På grund av omständigheterna kan vi inte ge något besked om och när återflyttning kan ske. Vi kommunicerar löpande med samtliga direkt berörda hyresgäster i området.

Explosionen tros vara kopplade till en lådcykel, enligt uppgifter från polisen.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

LinköpingStångåstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News