Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

För stabilt?

Publicerad: 15 mars 2013, 09:05

Dr. Thomas Beyerle

De underliggande ekonomiska faktorerna visar på en fortsatt stark utveckling i Norden i jämförelse med många andra länder, ett skäl att investera i nordiska fastigheter kanske. Dr. Thomas Beyerle, head of cs & research på tyska IVG, ser dock en ökad riskaptit.


Ämnen i artikeln:

Triuva

De underliggande ekonomiska faktorerna visar på en fortsatt stark utveckling i Norden i jämförelse med många andra länder, ett skäl att investera i nordiska fastigheter kanske. Dr. Thomas Beyerle, head of cs & research på tyska IVG, ser dock en ökad riskaptit och tycker att Norden borde berätta en historia som inte enbart handlar om hur stabilt allting är.

Beyerle deltog under ett seminarium anordnat av Reed Midem i samarbete med Fastighetsnytt. För IVG är det fortfarande 80 procent core som gäller vid fastighetsinvesteringar, städer som London och Paris. Utöver detta är man också intresserade av nästa steg på riskskalan, utkanten av storstäderna och så kallade value add möjligheter. Han ser Norden som en stark marknad men undrar om det inte är dags att lyfta fram fler faktorer som kan locka investerarna.

– Historien handlar hela tiden om storstäderna som har stabil ekonomi, positiv hyrestillväxt, positiv demografisk utveckling och så vidare. Frågan är vad som händer härnäst globalt, när aptiten för risk kommer tillbaks så kan du inte vinna fördelar med enbart stabila förhållanden. Norden är en stor marknad för investeringar men alla fokuserar på centrala Stockholm eller centrala Helsingfors och så vidare. Övriga delar representerar två tredjedelar av marknaden och här skulle jag berätta historien om att det finns liv utanför de centrala delarna i storstäderna, med en ökad aptit för risk finns det möjligheter där, säger Dr. Thomas Beyerle.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Triuva

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.