Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Folksam och Aberdeen startar miljardfond

Publicerad: 2 maj 2018, 08:30

Folksamgruppen lanserar tillsammans med Aberdeen fonden AIPP Folksam Europe II. Avsikten är att investera 300 miljoner euro på den europeiska fastighetsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

Aberdeen Standard InvestmentsFolksam

Folksamgruppen lanserar tillsammans med Aberdeen Standard Investments AIPP Folksam Europe II – en fond-i-fond som investerar i fastigheter men bara är är öppen för bolag inom Folksamgruppen. Avsikten är att investera 300 miljoner euro på den europeiska fastighetsmarknaden under de kommande tre till fyra åren, med ett initialt belopp på 100 miljoner euro.

Investeringarna kommer huvudsakligen att göras i onoterade fonder men potentiellt även i joint ventures och som co-investments, enligt ett pressmeddelande.

– Folksamgruppen investerar i fastigheter för att de bidrar till god riskspridning och högre förväntad avkastning, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning, Folksamgruppen. Vi kan helt enkelt få en högre avkastning över tid på våra kunders kapital utan att höja risknivån. På den svenska fastighetsmarknaden har vi under senare år varit en framgångsrik investerare i fastigheter av hög kvalitet. Med den här investeringen har vi ambitionen att komma åt motsvarande typ av fastigheter fast ute i Europa. Vi har dock inte resurser nog för att göra detta med vår egen organisation och har därför valt ett samarbete med Aberdeen Standard Investments som är en erkänt skicklig aktör inom området.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.