Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fler tror på fallande bostadspriser

Publicerad: 6 Juni 2010, 22:00

Fler tror på fallande bostadspriser Enligt SEB:s Boprisindikator för juni tror färre hushåll tror på stigande bostadspriser och fler än tidigare tror på fallande priser det kommande året. Hushållen tror att reporäntan ligger på en procent om ett år och andelen som planerar att binda räntan är oförändrad sedan förra månaden…


Källa: Pressmeddelande SEB

Fler tror på fallande bostadspriser

Enligt SEB:s Boprisindikator för juni tror färre hushåll tror på stigande bostadspriser och fler än tidigare tror på fallande priser det kommande året. Hushållen tror att reporäntan ligger på en procent om ett år och andelen som planerar att binda räntan är oförändrad sedan förra månaden.

Av tillfrågade hushåll svarar 47 procent att de tror att bostadspriserna ska stiga det kommande året, mot 54 procent förra månaden.

– Börsnedgång, Greklandskris och en allmän oro för utvecklingen och skuldsättningen i flera andra större länder har fått hushållen att känna en tveksamhet inför bostadsprisutvecklingen framöver, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.

Hushållen har positivare syn på räntan än Riksbanken

På frågan vad hushållen tror om nivån på Riksbankens reporänta om ett år svarar hushållen i genomsnitt att reporäntan då ligger på 1,01 procent, att jämföra med 0,97 procent förra månaden.

– Hushållen fortsätter att ligga mycket lägre i sina ränteförväntningar än Riksbanken och marknaden, trots alla varningar om att räntan så småningom kommer att vara mycket högre än idag, säger Gunilla Nyström.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.