Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fler investeringar att vänta

Publicerad: 13 Oktober 2010, 22:00

Fler investeringar att vänta Enligt rapporten ”The Great Wall of Money” från DTZ Research steg den globala investeringsvolymen till 133 miljarder US dollar under första halvåret 2010, en fördubbling jämfört med samma period år 2009…


Källa: Pressmeddelande DTZ

Fler investeringar att vänta

Enligt rapporten ”The Great Wall of Money” från DTZ Research steg den globala investeringsvolymen till 133 miljarder US dollar under första halvåret 2010, en fördubbling jämfört med samma period år 2009.

DTZ förutser att det globalt tillgängliga kapitalet för fastighetsinvesteringar kommer att öka med 22 procent år 2011, jämfört med tidigare prognoser. Rapporten visar att mest kapital kommer att investeras på de europeiska marknaderna. Av de enskilda länderna så nämns Sverige, efter Storbritannien, Frankrike och Tyskland, som en prioriterad marknad för investerare.  Den största procentuella ökningen, med 54 procent, förväntas dock ske på den amerikanska marknaden.

Det kraftigt ökade kapitalet förväntas också leda till en betydligt större volym cross-borderaffärer jämfört med de senaste åren. Investerarna fortsätter att prioritera en diversifiering, både geografiskt och beträffande fastighetstyper.

– En intressant trend är att butiksfastigheter nu är den enskilda sektor som är mest efterfrågad bland investerare globalt. Även i Sverige ser vi nu åter ett klart ökat intresse för butiksfastigheter, summerar Jan Rosengren, Head of Consulting & Research på DTZ i Sverige.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.