Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fler betalningsförelägganden leder till fler konkurser

Publicerad: 14 Oktober 2010, 22:00

Fler betalningsförelägganden leder till fler konkurser Antalet utslag i mål om betalningsförelägganden låg i september på den näst högsta nivån hittills i år. Enligt kreditupplysningsföretaget Syna har en stadig uppgång av antalet betalningsförelägganden under 2010 resulterat i ett ökat antal konkurser. Om utvecklingen fortsätter anser företaget att risken stor att antalet konkurser ökar ytterligare under hösten…


Källa: Syna

Fler betalningsförelägganden leder till fler konkurser

Antalet utslag i mål om betalningsförelägganden låg i september på den näst högsta nivån hittills i år. Enligt kreditupplysningsföretaget Syna har en stadig uppgång av antalet betalningsförelägganden under 2010 resulterat i ett ökat antal konkurser. Om utvecklingen fortsätter anser företaget att risken stor att antalet konkurser ökar ytterligare under hösten.

I riket som helhet ligger antalet betalningsförelägganden på en lägre nivå än under krisåret 2009, men nivån är fortfarande hög. Om man jämför med samma period 2008 kan en kraftig ökning noteras. Ett utslag i mål om betalningsförelägganden innebär en allvarlig betalningsanmärkning och en signal om att företaget har ekonomiska problem. De flesta företagare skulle inte försätta sig i situationen om de har andra alternativ.

– Vi ligger på lägre nivåer än 2009 vilket är positivt, men vi har sett en uppåtgående trend av antalet betalningsförelägganden under hela 2010. Det har kulminerat i en ökning av antalet konkurser nu i september. Om utvecklingen fortsätter och företagen inte klarar av att betala sina räkningar, så är risken stor att konkurserna ökar ännu mer under hösten säger Harald Stjerna som är på informationsansvarig på kreditupplysningsföretaget Syna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.