Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fler arbetsplatser i centrala Uppsala

Publicerad: 26 januari 2018, 12:53

Illustration: Tyréns AB

Uppsala Kommun satsar på att öka antalet arbetsplatser och har öppnat upp för både nybyggnation och renovering i centrala Uppsala. Totalt tillkommer 8000 kvadratmeter för kommersiella fastigheter och kontor.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Uppsala Kommun satsar på att öka antalet arbetsplatser och har öppnat upp för både nybyggnation och renoveringar i centrala Uppsala. Totalt tillkommer 8000 kvadratmeter för kommersiella fastigheter och kontor.

Sparbankshuset i Uppsala ska renoveras och kompletteras med ytterligare en byggnad för att göra plats åt en ny centrumverksamhet. Dessutom har kommunen antagit en detaljplan rörande utbyggnaden av ett kontorshus vid Väderkvarnsgatan.

– Det går bra för Uppsalas företag och allt fler väljer att etablera sig i vår kommun. Vi måste se till att vårt näringsliv har rätt möjligheter att växa. Med de här satsningarna ser vi till att skapa plats för fler jobb och dessutom en ännu mer levande innerstad, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.