Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fler arbetslösa i dag än för ett år sedan

Publicerad: 5 Oktober 2010, 22:00

Fler arbetslösa i dag än för ett år sedan Enligt rapporten Läget i länet – Arbetsmarknad och ekonomi, som ges ut av Länsstyrelsen i Stockholms län, så har Stockholm har den högsta sysselsättningsgraden i landet. Trots det är antalet inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen fler i dag än för ett år sedan…


Källa: Pressmeddelande Länsstyrelsen i Stockholms län

Fler arbetslösa i dag än för ett år sedan

Enligt rapporten Läget i länet – Arbetsmarknad och ekonomi, som ges ut av Länsstyrelsen i Stockholms län, så har Stockholm har den högsta sysselsättningsgraden i landet. Trots det är antalet inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen fler i dag än för ett år sedan.

Rapporten visar att svensk ekonomi och arbetsmarknad fortsätter sin återhämtning. Under andra kvartalet växte BNP med 4,6 procent vilket är den högsta noteringen i EU. Den ekonomiska utvecklingen har även fått effekter på arbetsmarknaden och sysselsättningen har vänt uppåt. Samtidigt finns det orosmoln i omvärlden och situationen är fortfarande osäker.

När det gäller arbetsmarknad och ekonomi i Stockholms län så konstateras bland annat att:

• Stockholm är det enda länet där andelen inskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen är högre i dag jämfört med ett år tillbaka i tiden.

• Länet har fortfarande rikets högsta sysselsättningsgrad

• Utbetalningen av ekonomiskt bistånd har ökat med sex procent under det första halvåret, vilket är något lägre än i övriga riket.

– Att Stockholm släpar efter när det gäller andelen arbetslösa beror sannolikt delvis på att konjunkturcykeln i huvudstadsregionen inte alltid ligger i takt med övriga rikets. Situationen är visserligen något bekymmersam, men regionen är stark och sysselsättningsgraden är högst i landet, säger Per Bark vid Länsstyrelsens enhet för analys.

– Det är normalt att återhämtningen först sker i näringslivet och att förändringen på arbetsmarknaden kommer med viss fördröjning. Det är mycket som talar för att vi befinner oss i inledningsskedet av en kraftfull återhämtning på arbetsmarknaden, säger Per Bark.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.