Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fler ändringar att vänta hos NCC?

Publicerad: 31 Augusti 2018, 11:39

Tomas Carlsson, vd NCC Bild: NCC

Byggjätten NCC meddelade tidigt i veckan att man gjort ändringar i koncernledningen och det är uppenbart att nye vd:n Tomas Carlsson har börjat se över bolagets ledning.


Ämnen i artikeln:

NCC

Byggjätten NCC meddelade tidigt i veckan att man gjort ändringar i koncernledningen och det är uppenbart att nye vd:n Tomas Carlsson har börjat se över bolagets ledning. CFO och chefsjurist är bland de tre som får lämna bolaget och man skapar en ny funktion (åtminstone i ledningsgruppen), chef för affärsutveckling och IT.

NCC har tampats med stora lönsamhetsproblem de senaste åren och bland annat behövt göra stora nedskrivningar, något som till slut kostade förre vd:n sitt jobb. Tomas Carlsson tillträdde 7 maj och har redan börjat städa. Frågan är bara om han kommer att nöja sig med de ändringar som redan är gjorda eller om fler medlemmar i koncernledningen får gå? I det sammanhanget är det intressant att de tre som redan är klart att kommer lämna bolaget har alla ansvar för olika stödfunktioner. Carlsson rör än så länge inte vid de olika affärsområdescheferna.

Huruvida det talar för att fler ändringar är att vänta återstår att se men det finns mycket som talar för det.

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.