Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Finländska konkurrensmyndigheten vill förbjuda sammanslagning

Publicerad: 7 Augusti 2011, 22:00

Finländska konkurrensmyndigheten vill förbjuda sammanslagning Den finländska konkurrensmyndigheten motsätter sig NCC:s förvärv av Destias asfaltrörelse. Myndigheten begär att marknadsdomstolen ska förbjuda den planerade företagssammanslagningen…


Källa: Pressmeddelande NCC

Finländska konkurrensmyndigheten vill förbjuda sammanslagning

Den finländska konkurrensmyndigheten motsätter sig NCC:s förvärv av Destias asfaltrörelse. Myndigheten begär att marknadsdomstolen ska förbjuda den planerade företagssammanslagningen.

Det var i mars 2011 som NCC tecknade avtal om förvärv av asfalt- och beläggningsverksamheterna i finländska bolaget Destia, som till 100 procent ägs av den finländska staten. Uppgörelsen har varit föremål för prövning av den finländska konkurrensmyndigheten (FCA), som nu meddelat att den motsätter sig affären.

FCA har begärt att den finländska marknadsdomstolen ska förbjuda förvärvet. Marknadsdomstolen ska nu ta ställning till affären och besked ska lämnas inom tre månader huruvida förvärvet godkänns eller inte.

– Det negativa beskedet var oväntat för oss. Vi ska nu sätta oss in i materialet tillsammans med övriga parter i affären innan vi vet vad nästa steg blir för oss, säger Göran Landgren, affärsområdeschef NCC Roads i en kommentar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.