Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Finanssektorn behöver miljökompetens

Publicerad: 18 Januari 2011, 23:00

Finanssektorn behöver miljökompetens Företag i den finansiella sektorn, exempelvis försäkringsbolag, banker och kapitalförvaltare, anser att de behöver mer kompetens på miljöområdet än vad de har idag. Det visar en studie som FN:s miljöprogram UNEP har genomfört inom ramen för sitt så kallade finansinitiativ…


Källa: Miljö & Utveckling

Finanssektorn behöver miljökompetens

Företag i den finansiella sektorn, exempelvis försäkringsbolag, banker och kapitalförvaltare, anser att de behöver mer kompetens på miljöområdet än vad de har idag. Det visar en studie som FN:s miljöprogram UNEP har genomfört inom ramen för sitt så kallade finansinitiativ.

Enligt tidningen Miljö & Utveckling har mer än hälften av de svarande angett att de inte har tillräcklig kompetens på miljöområdet. En efterfrågan kompetens är förmågan att göra detaljerade, regionala klimatprognoser.  I Afrika ansåg 89 procent av finansbolagen att de inte hade nog med information om regionala klimatrisker. Motsvarande siffra i Europa var 56 procent.

De som svarade på frågorna i undersökningen förväntade sig också att riskerna med klimatförändringarna kommer att öka de kommande åren.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.