Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fem nya aktörer till Vallastaden

Publicerad: 3 september 2015, 04:58

Illustration: Peder Sterlinge/Okidoki arkitekter.

Ytterligare fem byggherrar ska bygga i Linköpings nya stadsdel Vallastaden. Totalt är det nu 30 aktörer som bygger, med en blandning av stora och små byggherrar.


Ämnen i artikeln:

LinköpingVallastadenSkanska

Skanska kommer att bygga 50 lägenheter. Även Östgötahus, CH Vallastaden och arkitektfirmorna A-direkt och Arkitektstudio Witte är klara som nya aktörer.

Det som återstår att tilldela inför expot 2017 är ca 10 friliggande tomter för småhus och radhus. Sammanlagt kommer det att bli omkring 1 000 nya bostäder, både bostadsrätter, hyresrätter, radhus och villor.

– I och med att alla flerbostadshusen är tilldelade inför expot kan vi på riktigt gå vidare till nästa steg och jobba på i ett högt tempo, säger Elias Aguirre, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Första etappen av den nya stadsdelen kommer att visas upp för omvärlden under bo- och samhällsexpot “Vallastaden 2017” sensommaren 2017.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Vallastaden 2017

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.