Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fastigo och Kommunal överens

Publicerad: 29 April 2016, 05:58

Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och fackförbundet Kommunal har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för cirka 2000 anställda inom kommunala fastighetsbolag.


Ämnen i artikeln:

Fastigo

Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och fackförbundet Kommunal har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för cirka 2000 anställda inom kommunala fastighetsbolag. Det är ett ettårigt avtal och följer industrins lönemärke, en kostnadsökning om 2,2 procent. Lönepotten som uppgår till 590 kronor, kan enligt ett pressmeddelande fördelas individuellt.

– Jag tycker att Fastigo haft väldigt konstruktiva diskussioner med våra parter. Det var lite tufft i början, med många varsel, men Fastigo har hållt sig undan och vi tog tillfället i akt att sitta ned och diksutera våra löneavtal. Jag tror att man är nöjd från båda sidor, säger Fastigos vd Mona Finnström till Fastighetsnytt.

Avtalet är som sagt ettårigt, vilket Mona Finnström tycker känns lite kort.

Andra förändringar i avtalet är att uppsägningstiden för arbetstagare förlängs beroende på anställningstid.

– Det är glädjande att vi kommit överens om ett avtal utan individgarantier. Vi fortsätter därmed på den inslagna vägen med ett starkt lokalt inflytande över lönebildningen. För medlemsföretagen är detta något av en hjärtefråga, skriver Fastigos vd, Mona Finnström.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fastigo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.