Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fastighetstoppar ser fortsatt fest – ”ingen överhettning”

Publicerad: 11 september 2019, 09:36

Foto: Hasse Holmberg/Paulina Westerlind

Efter ett rekordstarkt år för fastighetssektorn har börsbolagens aktiekurser vänt nedåt den senaste veckan. Men trots de tyngre orosmolnen tycker branschens vd:ar inte att marknaden är överhettad


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterJan-Erik HöjvallKungsleden FastigheterBiljana Pehrsson

Efter ett rekordstarkt år för fastighetssektorn har börsbolagens aktiekurser vänt nedåt den senaste veckan. Men trots de tyngre orosmolnen tycker branschens vd:ar inte att marknaden är överhettad. ”Det gäller att ha en beredskap om räntorna går upp”, Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Fastighetsbolagen har varit investerarnas favoriter i år. Stockholmsbörsens fastighetsindex har sedan årsskiftet stigit 34 procent, och därmed krossat det breda OMXSPI-indexet som stigit 17 procent under samma period.

Den senaste veckan har däremot sektorns aktier generellt pekat nedåt.

Det här är en artikel från Dagens Industri. För att läsa den i sin helhet måste du ladda ner appen Aware (just nu kostnadsfri) i Google Play eller i App Store.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.