Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fastighetsbolaget Antilooppi igång

Publicerad: 2 september 2015, 12:18

Det var i maj som AMF förvärvade hälften av en kontorsportfölj i Helsingfors av Ilmarinen. Det gemensamma fastighetsbolaget Antilooppi värderas till 4 miljarder och ägs till lika delar av de båda pensionbolagen.


Ämnen i artikeln:

AMFFinlandHelsingforsIlmarinen

Portföljen som omfattar 15 fastigheter, med ett totalt värde på cirka 4 miljarder kronor, har förvärvats från Ilmarinen. Kontor utgör den dominarande ytan av totalt 230 000 kvadratmeter.

I ett pressmeddelande uppger man från det nya bolaget att tre asset managers har tillsatts och fler rekryteringar är på gång. Exsmith Oy har hyrts in som operating partner.
– Ambitionen är att Antiloopi ska växa till ett av de största fastighetsinvesteringsbolagen inom de närmaste fem åren, säger Tomi Aimonen, Property Director, Ilmarinen.

Affären med Ilmarinen kommunicerades i maj och Martin Tufvesson, investeringsansvarig Fastigheter inom AMF, sade då att:
”Vi bedömer att Helsingfors kommer att utvecklas positivt med fortsatt urbanisering och tillväxt. Vi ser fram emot att tillsammans med Ilmarinen bygga upp ett fristående bolag med ambitioner att växa och arbeta långsiktigt med fastighetsförvaltning, uthyrning och utveckling”.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.