Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fastighetsauktion på nätet

Publicerad: 8 Augusti 2011, 22:00

Fastighetsauktion på nätet Fastigheter för fyra och en halv miljarder kronor går under klubban i oktober. Det gäller fastigheterna från danskägda bolaget Kefren Properties som försattes i konkurs i april. Intresserade kommer att få tillgång till information om fastigheterna via nätet och under oktober kommer fastigheterna att auktioneras ut av Kronofogdemyndigheten…


Källa: Pressmeddelande Objektvision.se

Fastighetsauktion på nätet

Fastigheter för fyra och en halv miljarder kronor går under klubban i oktober. Det gäller fastigheterna från danskägda bolaget Kefren Properties som försattes i konkurs i april.  Intresserade kommer att få tillgång till information om fastigheterna via nätet och under oktober kommer fastigheterna att auktioneras ut av Kronofogdemyndigheten.

Kefren har försatts i konkurs och fastigheterna kommer att auktioneras ut via Kronofogdemyndigheten genom 146 individuella exekutiva auktioner. Catella har anlitats som finansiell rådgivare och kommer att marknadsföra fastigheterna parallellt med Kronofogdemyndigheten i samband med försäljningsprocessen.

Objektvision.se har utvecklat den specialbyggda webbplatsen kefrenproperties.se. där intresserade kommer att få tillgång till information om fastigheterna samt möjlighet att ställa frågor och besiktiga fastigheterna. Under oktober kommer fastigheterna att auktioneras ut av Kronofogdemyndigheten. Processen beräknas vara klar i november.

Bakgrund

2006 förvärvade det danska fastighetsbolaget Keops två svenska fastighetsportföljer från Kungsleden, ”Victoria” och ”Daniel”. De två portföljerna bildade tillsammans Keops IX som senare bytte namn. Idag heter koncernens svenska moderbolag Kefren Properties IX AB, (”Kefren”). Kefren äger genom dotterbolag 159 registerfastigheter fördelade över 146 värderingsenheter i Sverige med en total uthyrbar area om cirka 830 000 kvadratmeter. Merparten av Fastigheterna är belägna i de södra och västra delarna av landet.

Källa: kefrenproperties.se

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.