Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fastighetsägarna Syd utesluter medlemmar

Publicerad: 16 november 2010, 23:00

Fastighetsägarna Syd utesluter medlemmar
Branschorganisationen Fastighetsägarna Syd har beslutat att utesluta två fastighetsägare som äger en fastighet i Malmö. De båda fastighetsägarna har inte följt god sed på hyresmarknaden…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Syd

Fastighetsägarna Syd utesluter medlemmar

Branschorganisationen Fastighetsägarna Syd har beslutat att utesluta två fastighetsägare som äger en fastighet i Malmö. De båda fastighetsägarna har inte följt god sed på hyresmarknaden.

Fastighetsägarna Syd menar att de två fastighetsägarna,  Sune Petersson och Stig Yngstrand, har brutit mot Fastighetsägarnas etiska regler genom att underlåta att följa miljönämndens förelägganden. Miljönämnden i Malmö har tidigare förelagt ägarna att vidta åtgärder för att undanröja fukt och mögel i de bostadslägenheter som finns i fastigheten. Genom att inte vidta åtgärder har fastighetsägarna visat grov försumlighet i sin förvaltning av fastigheten.

– Det är viktigt att visa att vi inte tolererar att fastighetsägare missköter sig gentemot hyresgästerna. Medlemskapet i Fastighetsägarna Syd ger en kvalitetsstämpel och innebär att fastighetsägaren förbinder sig att följa god sed på hyresmarknaden. Detta är en viktig fråga för våra medlemsföretag. De vill inte bli förknippade med oseriös fastighetsförvaltning, säger Stefan Lindvall, VD för Fastighetsägarna Syd.

Bristerna i förvaltningen har kommit Ansvarsnämnden tillkänna sedan hyresgästerna anmält missförhållandena till miljönämnden i Malmö.

– Fastighetsägarna Syds styrelse har beslutat följa Ansvarsnämnden förslag om att utesluta medlemmarna, säger Stefan Lindvall.

Beslutet om uteslutning överklagades av fastighetsägarna till Fastighetsägarna Sveriges Etiska Nämnd som dock avslog överklagandet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.