Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Fastighetsägarna antar energi- och miljömål

Publicerad: 7 Juni 2010, 22:00

Fastighetsägarna antar energi- och miljömål Organisationen Fastighetsägarna ställer sig bakom riksdagens och regeringens energimål och har beslutat om energi- och miljömål som innebär att organisationens medlemmar ska effektivisera sin energianvändning med 20 procent till år 2020 jämfört med år 2008…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna

Fastighetsägarna antar energi- och miljömål

Organisationen Fastighetsägarna ställer sig bakom riksdagens och regeringens energimål och har beslutat om energi- och miljömål som innebär att organisationens medlemmar ska effektivisera sin energianvändning med 20 procent till år 2020 jämfört med år 2008.

Målen innebär också att utsläppen från medlemmarnas fastigheter ska minska med 40 procent och att inga fossila bränslen ska användas för uppvärmning av byggnader.

Enligt Fastighetsägarna ska man nu intensifiera informationsinsatserna för att hjälpa medlemsföretagen att effektivisera sin energianvändning. Det kommer att ske via hemsidan, artiklar och nyhetsbrev, genom att peka på goda exempel och genom att erbjuda medlemmarna teknisk rådgivning, ekonomiska kalkyler och datorbaserade verktyg som underlättar energisparande åtgärder.

En utredning som Fastighetsägarna låtit göra visar att jämfört med mitten av 1980-talet används idag bara hälften så mycket energi per kvadratmeter för uppvärmning. För bostäder har emellertid energieffektiviseringen bromsats upp och i stort sett uteblivit de senaste tio åren, medan den har fortsatt för lokalbyggnader och förbrukningen minskat med ca 20 procent mellan åren 1996 – 2006.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.