Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fastighetsägaren om explosionen: “Obehagligt”

Publicerad: 13 januari 2020, 12:47

“Jag blir besviken och arg”, säger fastighetsägaren Marie Atmer till Fastighetsnytt efter explosionen på Östermalm.

Foto: Bjaljusbilder

Ett flerfamiljshus på Östermalm i Stockholm fick omfattande skador av en kraftig explosion som inträffade vid 01-tiden natten till måndag. “Jag blir besviken och arg”, säger fastighetsägaren Marie Atmer till Fastighetsnytt.


Ett flerfamiljshus på Östermalm i Stockholm fick omfattande skador av en kraftig explosion som inträffade vid 01-tiden natten till måndag. “Jag blir besviken och arg”, säger fastighetsägaren Marie Atmer till Fastighetsnytt.

Fastigheten på Gyllenstiernsgatan har fått svåra skador framför allt i trappuppgången och på första våningen.

– Alla fönster och lägenhetsdörrar är skadade. Det var en stark bomb, säger fastighetsägaren Marie Atmer, vd på GA Fastigheter, till Fastighetsnytt.

Hon är märkbart berörd av incidenten.

– Jag tycker att det här är väldigt obehagligt. Jag blir besviken och arg. Det är hemskt att utsätta människor för det här våldet. Jag förstår inte hur människor som begår brott tänker.

Explosionen innebär stora ekonomiska skador. Foto: Blåljusbilder

Ingen person ska vara skadad, men fastigheten har evakuerats.

– Våra hyresgäster är tillfälligt evakuerade, sedan får vi se. Nu är vi på dag ett och har startat återställningsarbetet.

Flera fönsterrutor har blåsts ut även på grannfastigheter och en svart bil som stod utanför porten är helt demolerad.

Förra veckan rapporterades även om en bilbrand utanför den aktuella porten.

– Det kände jag överhuvudtaget inte till. Vi får säkert mer information från polisen senare i veckan, säger Marie Atmer.

Foto: Blåljusbilder

Polisen utreder som bäst även en explosion som skedde i Uppsala två timmar senare. Marie Atmer tror själv inte att det finns något samband mellan nattens händelser.

– Än så länge vet vi inte vad den bakomliggande orsaken är, men jag hoppas att det kommer fram.

Har ni en krisplan för den här typen av händelser?

– Nej, en sådan har vi inte gjort, men det kommer vi nu att göra. Det är något jag kommer att ta upp med kollegor i branschen.

Hur stora blir era förluster?

– Det ska vi gå igenom tillsammans med försäkringsbolaget. Men det handlar om stora belopp.

Hon försäkrar att det inte har framförts något hot mot fastighetsbolaget. Atmer är även ägare av MEAS Fastigheter och styrelsemedlem i Gullbranna Fastigheter, Fastighets Aktiebolaget Grannarne, Ekgrenen AB och Bostadsföreningen Vårt Hem nr 1.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.