Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fastighetsägaren efter explosionen: “Man blir så förbannad”

Publicerad: 21 januari 2020, 08:15

En av de två explosionerna drabbade en bostadsrättsförening i Husby.

Foto: Blaljusbilder

Två flerfamiljshus i nordvästra Stockholm har fått omfattande skador efter två explosioner som inträffade vid 02.30-tiden natten till tisdag. Detta bara en vecka efter explosionen på Östermalm. “Politikerna måste vakna”, säger en styrelsemedlem i den drabbade bostadsföreningen till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

HSBHusbyVonovia

Nattens explosioner inträffade med bara några minuters mellanrum och polisen misstänker att de hänger ihop. En person har fått lindriga skador och vårdas på sjukhus. Det ena bostadshuset ägs av tyska Vonovia och där har 50 boende evakuerats. Även 28 bostäder i den andra fastigheten, i Kista, som ägs av en HSB-bostadsrättsförening, har evakuerats.

Just nu kontrolleras skadornas omfattning.

– Fastigheten har fått stora skador på fjärde våningen. Hissar, fönster, dörrar och hela lägenheter har blåst ut. Det var en stark explosion, säger en styrelsemedlem till Fastighetsnytt.

Hur går ni vidare nu?
– Folk är chockade. Vi har pratat med boende och ska ha ett möte i kväll. Sedan skickar vi mejl med information om hur processen fortlöper. Alla boende får ta kontakt med sina försäkringsbolag.

Den skadade fastigheten i Kista.

Foto: Blåljusbilder

Kan ni ordna tillfälliga boenden?
– Nej. Vi kan inte göra något. De får kontakta sina försäkringsbolag.

Hur reagerar ni på det här som fastighetsägare?
– Det här kommer som en chock. Politikerna måste vakna någon gång. Man blir så förbannad. Det är som vilda västern. Anders Ygeman var här före valet och vi bad honom agera. Men inget har hänt. Vi har som fastighetsägare gjort vårt bästa genom att öka bevakningen i området.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

HSBHusbyVonovia

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.