Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Färre lägenheter på grund av ombyggnation

Publicerad: 28 Oktober 2010, 22:00

Färre lägenheter på grund av ombyggnation De närmaste åren kommer tusentals av de kommunala bostadsbolagens lägenheter att rustas upp. Det innebär, menar Stockholms stads bostadsförmedling, att antalet lägenheter som går till den interna byteskön minskar…


Källa: Pressmeddelande Stockholms stads bostadsförmedling

Färre lägenheter på grund av ombyggnation

De närmaste åren kommer tusentals av de kommunala bostadsbolagens lägenheter att rustas upp. Det innebär, menar Stockholms stads bostadsförmedling, att antalet lägenheter som går till den interna byteskön minskar.

De lediga lägenheter som uppstår kommer till stor del att användas för evakuering av boende som får sina lägenheter upprustade.

I början av 2010 slogs de kommunala bostadsbolagens interna bytesköer samman till en gemensam byteskö, som bostadsförmedlingen fick i uppdrag att förvalta. Den interna byteskön är öppen för alla som är hyresgäster hos Svenska Bostäder, Stadsholmen, Familjebostäder, Stockholmshem eller Micasa.

De senaste åren har det funnits en tydlig trend att antalet lägenheter som lämnas till bytesköerna minskar, även när bostadsbolagen själva administrerade sina bytesköer. Trenden ser ut att fortsätta även i den gemensamma interna byteskön. De närmaste åren planeras omfattande upprustningar av stora delar av de kommunala bostadsbolagens lägenhetsbestånd. Det gör att behovet av evakueringsbostäder ökar kraftigt. Det händer också att lägenheter får stå tomma under kortare perioder i väntan på att byggas om.

– Tyvärr kommer det nog att bli svårare att få en lägenhet genom den interna byteskön under relativt många år framöver. Det är stora bostadsområden som rustas upp och det kommer att ta åtskilliga år innan bolagen har hunnit renovera alla lägenheter, säger bostadsförmedlingens förmedlingschef Mona Lindén.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.