Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Färre konkurser

Publicerad: 3 november 2011, 23:00

Färre konkurser
Företagskonkurserna sjönk med 1 procent i oktober. Nedgången hittills i år ligger på 4 procent. Det är andra månaden i följd som antalet företagskonkurser minskar…


Källa: Pressmeddelande UC

Färre konkurser

Företagskonkurserna sjönk med 1 procent i oktober. Nedgången hittills i år ligger på 4 procent. Det är andra månaden i följd som antalet företagskonkurser minskar.

– Trots oroligheter i omvärlden och en konjunkturavmattning på hemmaplan så har vi många stabila svenska företag med stark ekonomi och som är väl förberedda för försämringar i konjunkturen. Även om företagen brottas med en för närvarande svagare tillväxt så syns det inte ännu i konkursstatistiken, vilket betyder att de flesta än så länge kan hantera den rådande situationen, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh.

Fler konkurser i transportsektorn

Konkurserna i transportsektorn ökade för andra månaden i rad men på årsbasis ligger sektorn fortfarande på en av de lägsta konkursnivåerna. En liten minskning av konkurser ses i byggindustrin och detaljhandeln under oktober månad jämfört med samma månad föregående år. Stora konkursnedgångar noterades för Skåne och Stockholms län med 19 respektive 9 procents minskning. I Västra Götalands län ökade konkurserna med 1 procent.

-Den ekonomiska osäkerheten påverkar många företag som justerar sina anställningsplaner och minskar sina investeringar. Det osäkra läget påverkar även konsumenterna som avvaktar med större inköp, men det har ännu inte gett någon effekt på konkursutvecklingen i detaljhandeln i någon större utsträckning. Dessutom förväntas en rekordomsättning under årets julhandel, säger Roland Sigbladh.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News